Bij heel veel horloges is het goed mogelijk om het batterijtje zelf te verwisselen. De meeste horloges hebben een eenvoudig drukdekseltje. Met een mesje en een klein schroevendraaiertje (b.v. 1 mm.) Is het aanbrengen van een nieuw batterijtje makkelijk te doen.

Probeer het eens, ga voorzichtig te werk en zorg voor een goede verlichting. Begin met een goedkoop horloge en u zal ontdekken hoe leuk zelf verwisselen kan zijn. En per horloge kan u 3,00 of meer uitsparen. Duurdere horloges kan u beter aan de vakman overlaten.

Voor horloges met een schroefdraad , herkenbaar aan de zes inkepingen, heeft u speciaal gereedschap nodig. Voor enkele horloges is het niet de moeite hier speciaal gereedschap voor aan te schaffen. Gaat u echter ook voor familie, vrienden en kennissen verwisselen dan loont de aankoop al snel.

Zie verder de verwisselinstructie

Wij leveren silver ocid batterijtjes van de beste kwaliteit, dit soort kan enkele jaren mee gaan in uw horloge en u kunt ze rustig vele jaren ongebruikt bewaren zonder veel kwaliteitsverlies ( zeer lage zelfontlading). Deze batterijtjes niet te verwarren met goedkope alkaline batterijtjes, welke veel sneller verouderen en vaak leeglopen en grote schade kunnen veroorzaken aan het inwendige van uw horloge.